آموزش راستگویی و صداقت به کودکان
صداقت یعنی، حقیقتگوئی؛ یعنی، گفتن آنچه که رخ داده است؛ یعنی،درستی با خود؛ یعنی، مقابله با اشتباههای خود؛ یعنی، صحبت کردن درباره آنچه که فکر میکنیم و عملکردن به آنچه که میگوئیم؛ تا حدی که هیچ تناقض و دوگانگیای بین افکار، رفتار و کلمات ما وجود نداشته باشد.
صداقت، اهمیتی است که فرد به رفتار و روابط اجتماعی خود با دیگران میدهد.
صداقت داشتن یعنی، عدم دوروئی، ریاکاری و رفتارهای ساختگیای که موجب بیاعتمادی نسبت به خود و دیگران میشود.
صداقت داشتن در زندگی موجب استحکام و دوام روابط بین افراد میشود؛ زیرا فرد هم چون آینهای شفاف آنچه را که در درون خود دارد، منعکس میسازد.
آموزش صداقت به کودکان مستلزم صرف وقت و شکیبائی است. فراگیری هر مهارتی اگر از سالهای دوران خردسالی و کودکی آغاز شود تأثیری دو چندان بر زندگی او خواهد گذاشت.
والدین میتوانند با تشویق کودکان به راست گوئی و گفتن آنچه که واقعاً دیدهاند، صداقت را در آنها پرورش دهند.
تعریف صداقت برای کودکان خردسال
به کودک بگوئید: ”صداقت یعنی راستگوئی یعنی گفتن آنچه که واقعاً اتفاق افتاده است“. زمانی که والدین و اعضاء خانواده سعی میکنند هر واقعهای را آنطور که اتفاق افتاده است، برای یکدیگر تعریف کنند، در حقیقت صداقت و راستگوئی را در بین اعضاء خانواده خود استوار میسازند. من کارهائی انجام میدهم و سپس درباره آن با تو صحبت میکنم. با انجام اعمال و رفتار گوناگون، حقیقتگوئی را به کودک نشان دهید. برای مثال، دو مداد بردارید و بگوئید: ”من دو مداد برداشتم“.
یک عروسک بردارید و بگوئید: ”من یک عروسک برداشتم“.
بگوئید: ”اسم من ـــــــ است“.
کودک را در آغوش بگیرید و بگوئید: ”من ـــــ را بغل کردم“.
این موضوع را برای سایر افراد خانواده بهطور دقیق تعریف کنید. از فرزندتان نیز بخواهید که آنچه را که دیده و شنیده است را بهطور کامل تعریف کند.
عدم صداقت را نیز میتوانید به همین ترتیب به کودک بیاموزید. برای مثال، کتابی بردارید و بگوئید: ”من میز را برداشتم. ”آنگاه از کودک بپرسید: ”آیا من راست گفتم؟“… نه“، یا عروسکی را بردارید و بگوئید:“ من یک کامیون برداشتم؟“ آنگاه از کودک بپرسید: ”آیا من راست گفتم؟…. نه“.
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....